Biologische Specerijen
Wat zijn specerijen?
Specerijen zijn aromatische of smaakgevende delen van planten die je gebruikt om je eten op smaak te brengen. Specerijen worden meestal gewonnen uit de gedroogde delen van planten, bijvoorbeeld de zaden, schors, wortels, bloemen óf vruchten. Ze zijn vaak afkomstig uit tropische gebieden en hebben een sterkere en intensere smaak dan kruiden, die vaak afkomstig zijn van de groene, bladrijke delen van planten.
Bezig met laden...
Voorbeelden van specerijen:
-
Kaneel (schors van de kaneelboom)
-
Kruidnagel (gedroogde bloemknoppen)
-
Nootmuskaat (zaad van de nootmuskaatboom)
-
Komijn (zaden)
-
Gember (wortelstok)
-
Kardemom (zaden in een peul)
Hoe gebruik je specerijen?
Specerijen worden gebruikt in allerlei keukens over de hele wereld. Ze geven smaak aan curry's, soepen, vleesgerechten, sauzen en desserts. Maar je kunt ze ook gebruikt vanwege de conserverende of geneeskrachtige werking die sommige specerijen hebben.