Categorieën
Home / Koken & Bakken / Olie / Kokosolie

Kokosolie

Categorieën

Voordelig biologische kokosolie kopen in glas of emmertje

In onze webshop koop je voordelig je biologische kokosolie. Bestel je kokosolie per stuk in een emmertje of glazen pot. Bovendien krijg je bij ons altijd 10% staffelkorting bij afname van 6 stuks. En voor de 2 kilo verpakkingen geldt zelfs al korting vanaf 4 stuks!
Bezig met laden...
Geurloze Kokosolie 500 ml (biologisch)
WISHLIST
Bestellen
Geurloze Kokosolie Grootverpakking 2 kilo (biologisch)
WISHLIST
Bestellen
Extra Virgin Kokosolie 500 ml (biologisch)
WISHLIST
Bestellen
Extra Virgin Kokosolie 1000 ml (biologisch)
WISHLIST
Extra Virgin Kokosolie Grootverpakking 2 kilo (biologisch)
WISHLIST
Bestellen
Geurloze Kokosolie 10 kg Grootverpakking (biologisch)
WISHLIST
Bestellen

De voordelen van kokosolie:

  • De verzadigde kokosolie (ook wel kokosvet) bevat een middellange keten vetzuren en dat heeft een gunstig effect op de hart- en bloedvaten. Hoewel kokosolie lang werd vermeden vanwege het harde vet, zijn wetenschappers er nu achter dat dit juist niet slecht is voor de gezondheid. 
  • Omdat kokosolie voor 50% uit laurinezuur bestaat, heeft het een beschermende functie. Laurinezuur wordt in de darmen omgezet naar monolaurine en dit is een sterk wapen tegen virussen en bacteriën zoals maagproblemen en schimmels.
  • Kokosolie geeft energie. De middellange vetzuurketens worden namelijk amper opgeslagen als vet maar geven juist meer energie en de verbranding wordt gestimuleerd. Bovendien verzadigt kokosolie en verlaagt het de glycemische index van de voeding. Hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel stabieler. Kokosolie is hiermee een hulpmiddel bij afvallen. 
  • Kokosolie is licht verteerbaar en verbetert de darmflora.
  • Kokosolie is verzorgend voor het gebit en zorgt voor een mooiere huid

 

Welke kokosolie kan ik het beste kopen, extra virgin of geurloze?

Extra virgin kokosolie is de beste kokosolie. Het wordt gemaakt van gemalen kokosnoten die bij een lage tempertauur worden gedroogd. Doordat het niet is geraffineerd, zoals de geurloze kokosolie, blijven de voedingsstoffen beter bewaard. Hou je niet van de kokosgeur, dan koop je gewoon de geurloze variant, nog steeds ontzettend gezond.
 

Hoe kan ik kokosolie gebruiken?

Als voedingsmiddel kan kokosolie het beste rauw worden genuttigd. Sommigen doen een beetje door de yoghurt of in de thee. Het is ook een prima bakmiddel in plaats van olijfolie of boter. Het kan namelijk goed tegen verhitting. Frituren is ook geen probleem.  Het vet kan lang mee en als het af en toe wordt gefilterd schijnen sommige mensen er wel twee jaar mee te doen. 

Kokosolie kan ook als verzorgingsproduct worden gebruikt.  Voor exceem of andere plekjes is kokosolie een goed middel, hoewel dit per persoon verschilt. Het is wel aan te raden dan de exra vierge variant te nemen omdat deze van betere kwaliteit is. Ook kun je prima kokosolie kopen in plaats van andere huidolie of massageolie.

Kokosolie kun je bij ons online bestellen, zowel in kunststof emmertjes of glazen potten. Gebruik je kokosolie vaak? In dat geval raden wij aan in een keer een hele doos van het product te kopen. Zo profiteer je namelijk van 10% staffelkorting.

Tip: als je kokosolie gaat gebruiken om mee te koken, wordt het dus verhit. Bij verhitting gaan er wel voedingsstoffen verloren. Je kunt dan prima kiezen voor de ontgeurde, die toch al behandeld is. Deze is een stuk goedkoper. Als je van de kokosgeur houdt en deze graag terugproeft in het eten, kun je natuurlijk ook kiezen voor de extra virgin kokosolie. Er komen namelijk bij extra virgin kokosolie geen schadelijke stoffen vrij bij verhitting, zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij extra vierge olijfolie, die koud moet worden gebruikt. 

Waarom wordt kokosolie ook wel kokosvet genoemd?

Bij olie denk je eerder aan de vloeibare vorm terwijl vet eerder geassocieerd wordt met een harde vorm van olie. Kokosolie wordt vloeibaar bij 25°. Bij een lagere temperatuur is het hard en wit. Naarmate het kokosvet warmer wordt, wordt het zachter en uiteindelijk is de olie transparant.

Kokosolie kopen per pot of met korting per doos

✓  Kokosolie is een goed alternatief voor boter en olijfolie.
 Kokosvet bevat geen transvetzuren
  10% korting bij 4 0f 6 stuks!