Categorieën
Home / Drinken / Koffiebonen Espresso Classico 500 gram (biologisch)
Koffiebonen Espresso Classico 500 gram (biologisch)
Koffiebonen Espresso Classico 500 gram (biologisch)
0 Review | Review toevoegen
✓ Blend van Arabica en Robusta bonen

Artikelnummer

14217

Levertijd

ca 2 werkdagen

€ 9,29
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
 

Koffiebonen Espresso Classico 500 gram

Italiaans gestyled, donker gebrand, vol en krachtig van smaak. Herkomst bonen: Mexico, Peru, Indonesië en India. Geschikt voor gebruik in espressomachine, volautomaat, of percolator.
  • Merk: De Nieuwe Band

Ingrediënten:

koffiebonen* (arabica (75%) en robusta (25%)).
* Van biologische herkomst


Achtergrondinformatie

De koffiebonen komen uit vier verschillende landen: Mexico, Peru, Indonesië en India. Hieronder lees je wat meer over de coöperaties in Peru en Indonesië.
 

Indonesië Sumatra Gayo Raja

De koffiebonen uit Indonesië zijn afkomstig van de coöperatie Gayo Megah Berseri. Deze bevindt zich in de Jagong provincie, in het noorden van Sumatra en staat bekend om hun top-kwaliteit koffie! Deze kleinschalig werkende boeren verbouwen hun koffie voornamelijk achter hun huis, op zo’n 1-2 hectare land. De koffie wordt na het plukken gepulpt (van hun vruchtvlees ontdaan) en wordt daarna door een “collector” van de coöperatie opgehaald om de bonen gereed te maken voor export. De coöperatie is nog niet zo lang biologisch gecertificeerd en is zich nog volop aan het ontwikkelen.


Peru Altomayo

Cooperativa Agraria Cafetalera La Florida is opgericht in 1966 door een groep van 50 kleine boeren uit de provincie Chanchamayo. Inmiddels bestaat de coöperatie uit zo’n 1000 leden. De Fairtrade-premie die ze ontvangen besteden ze voornamelijk aan het verbeteren van de medische zorg en het vergroten van de bijdrage van vrouwen aan het productieproces. Ook zijn er voor de kinderen van de boeren nieuwe schooluniformen aangeschaft en bibliotheken gebouwd. Daarnaast krijgen de boeren workshops aangeboden over koffieproductiemethoden en het omgaan met de vogels, insecten en dieren op de plantages. Verbetering van het ecosysteem is een van de speerpunten van deze coöperatie.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Koffiebonen Espresso Classico 500 gram (biologisch)

Snelle verzending met Post NL