Categorieën
Home / Garantie

Garantie

Als je producten koopt bij ons, geven wij de garantie dat de kwaliteit goed is tot de "tenminste houdbaar tot" datum, de tht. Dat wil zeggen dat een ongeopend product dat je voor die datum opent, nog van goede kwaliteit moet zijn. Er zijn echter wel een aantal mitsen en maren van toepassing, vooral op de grootverpakkingen en bulkzakken. Ongeopende en geopende grootverpakkingen en bulkzakken dienen altijd in afgesloten en luchtdichte voorraadpotten te worden bewaard. Dit is erg belangrijk om ongedierte te voorkomen. 

We krijgen wel eens een melding van bijvoorbeeld motten in een zak van 5 kilo die al maanden geleden is geopend. In zo'n geval is de garantie vervallen omdat de kwaliteit vanaf het moment van openen afhankelijk is van de manier van bewaren. 

Op het moment dat je bestelling binnen is, dien je de producten openen en te inspecteren op eventueel onvolkomenheden zoals ongedierte of eitjes of gebroken verpakkingen (bijvoorbeeld glas). Als je dit binnen een maand constateert (voor kapotte spullen binnen een week), heb je recht op een nieuw product of je geld terug.  Daarna niet meer. Kanttekening is wel dat het product in een afgesloten bak of ton is bewaard zodat we kunnen uitsluiten dat het ongedierte er bij de klant is ingekropen. Om de kwaliteit goed te houden en ongedierte op afstand te houden, is het een must zowel geopende als ongeopende zakken te bewaren in luchtdichte en vochtvrije opbergbakken of tonnen van voedingskwaliteit. Bewaar deze vervolgens op een koele maar droge plek en zorg dat er geen zonlicht op komt.