Categorieën

Ahornsiroop

Categorieën


Bezig met laden...
Ahornsiroop Klasse A 250 ml (biologisch)
WISHLIST
Bestellen
Ahornsiroop Klasse C 500 ml (biologisch)
WISHLIST
Bestellen
Ahornsiroop Klasse C 1 liter (biologisch)
WISHLIST
Bestellen

Biologische Ahornsiroop uit Canada


Ahornsiroop kun je bij ons kopen in drie verschillende volumes, per 250 ml (klasse A), 500 ml (klasse C) en 1000 ml (klasse C).

Ahornsiroop is een suikerachtig sap dat wordt verkregen van de esdoorn (maple tree) in Canada en heet daarom ook wel esdoornsiroop. Als het in het Canadese voorjaar uit de boom komt, is het sap van de esdoorn nog niet zoet. Het krijgt pas zijn zoete, caramelachtige smaak bij het koken, wanneer het sap wordt ingedikt to siroop.

C-graad ahornsiroop (dark robust taste) is donkerder bruin van kleur en heeft een intensere, karamelachtige smaak.  Van Nederlandse esdoorns kan helaas geen sap worden getapt en ahornsiroop komt daarom uit Canada of Noord-Amerika.

Ahornsiroop is een plantaardig alternatief voor honing. Het is erg veelzijdig in gebruik: je kunt er (macrobiotisch) mee koken, bakken en het als basis voor dressing, saus en ijs gebruiken.


Ahornsiroop A of C

In onze webwinkel is ahornsiroop in twee verschillende kwaliteiten te koop, klasse A en klasse C. De kwaliteitsaanduiding vertelt iets over de helderheid en smaak van de siroop.

Klasse A heeft een lichtbruine kleur en is verkregen bij de eerste tapping en is zacht van smaak. Klasse C heeft een donkerbruine kleur en is verkregen bij een latere tapping. Het heeft een sterke caramelsmaak.

Je kunt ahornsiroop gebruiken als vervanger van suiker, voor op de pannenkoeken, in het cakebeslag, in de koffie, door salades et cetera.

Biologische ahornsiroop is ongeraffineerd dus niet chemisch bewerkt, heeft een lekker zoete smaak en is rijk aan mineralen.

 

De voedingswaarde van ahornsiroop per 100 ml

energie: 1530 kJ (360 kcal)
water: 9 gram
koolhydraten: 90 gram
suikers: 89 gram
natrium: 15 mg
kalium: 250 mg
calcium 140 mg
ijzer: 1,2 mg