Grof Keltisch Zeezout Kopen per 1 kilo
Ingrediënten:
Zeezout grof grijs (Guérande zeezout)
De smaak van Keltisch zeezout is uniek door zowel de zoute, als ook de zoet en bittere kanten. Keltisch zeezout heeft een laag gehalte aan natriumchlorideen en is daardoor het zachtste zeezout ter wereld. Bovendien zit het boordevol mineralen en spoorelementen. Hierdoor is Keltisch zeezout een gezondere optie dan gewoon tafelzout.
De voordelen van Keltisch Zeezout
-
lost slijm op bij verkoudheid
-
reguleert je bloeddruk
-
zorgt voor een goede vochtbalans
-
versterkt je immuunsysteem
-
er zit veel magnesium in waardoor het kan helpen tegen spierpijn en spierkrampen
-
het herstelt de zuurgraad in je lichaam
-
helpt je ontgiften
-
helpt bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel
-
helpt bij het opnemen van vitamines
-
stimuleert je stofwisseling
-
versterkt je botten
-
kan helpen bij slaapproblemen
Voedingswaarde van 100 gram keltisch zeezout
- Chloride 56 gram
- Natrium 35 gram
- Sulfaat 1,6 gram
- Ijzer 0,8 gram
- Zink 0,6 gram
- Magnesium 0,5 gram
- Calcium 0,3 gram
- Kalium 0,2 gram
- Jodium 53 µg
Sole maken van Keltisch Zeezout
Sole is een zoutoplossing (alkalische oplossing) die door steeds meer mensen dagelijks verdund in water wordt gedronken vanwege de vele gezondsheidsvoordelen van in dit geval keltisch zeezout, met de 84 mineralen dit het bevat! Sole is een basische oplossing die helpt de zuur-base balans in je lichaam te herstellen.
Om dit mineralendrankje te maken, vul je een potje voor 1/3 met keltisch zeezout. De rest van het potje vul je met water. Even goed schudden en nu enkele uren laten rusten. Het zout zal weer naar de bodem zakken. Neem elke dag 1 of 2 keer een theelepel van de zoutoplossing en roer dit door een glas water. Drink het water en eventueel water na voor de smaak. Merk hoe zoet kraanwater eigenlijk is!
Probeer het eens en profiteer van de vele gezondsheidsvoordelen van keltisch zeezout!
Lees hier meer over hoe het Keltisch zeezout wordt verkregen