210d7100a42a88077b1d3da8d88fe4ed.jpg
Kies je categorie
Aanbiedingen per mail
Aanmelden
Wat is het verschil tussen speltmeel en speltbloem?

  Biologische Toko     13/03/2015     Reacties (4)

Ben je op zoek naar speltmeel of speltbloem, maar weet je niet precies wat nou het verschil is? Dat leggen we je op deze pagina uit.

Weet je al wat je zoekt? Ga dan direct naar onze speltmeel en spelbloem, die je bij ons kunt kopen in verpakkingen van 500 gram tot 25 kilo.


speltmeel en speltbloem kopen


Speltproducten zoals speltbloem en speltmeel kopen onze klanten steeds vaker. In plaats van tarwemeel of tarwebloem kiest men tegenwoordig vaak voor volkoren speltmeel of speltbloem.

De vraag die dan al snel rijst is: wat is eigenlijk het verschil tussen speltmeel en speltbloem?

De vraag die je dan eigenlijk stelt is: wat is het verschil tussen meel en bloem. Want het geldt natuurlijk net zo goed voor gemalen tarwe als spelt.

Het verschil tussen meel en bloem is eenvoudig. Bloem wordt gemaakt van de witte meelkern van een graankorrel. Als je die maalt en zeeft, krijg je bloem. Bloem is zachter van structuur en witter van kleur. Het wordt vaak gebruikt bij het bakken van wit brood, koekjes en gebak. 

Volkorenmeel krijg je door de hele graankorrel te malen. De zemel en de kiem worden zo ook gemalen en omdat hier de meeste voedingsstoffen in zitten, is volkorenmeel gezonder. Van volkorenmeel bak je volkorenbrood. Dit kan fijn of grof volkoren zijn, afhankelijk van de structuur van het gemalen graan.

Meel is een mix van bloem en volkorenmeel. Hiermee bak je bruin brood.

Van onze meel en bloem is 90% afkomstig van de Commandeursmolen in Mechelen (Limburg) waar Raoel Schyns inmiddels de vijfde generatie molenaars is. Meel afkomstig van een molen heeft een karakteristieke smaak. Je proeft als het ware echt het ambachtelijke karakter. 

Bekijk ons assortiment en kies ook voor onze ouderwets lekkere op molenstenen gemalen meel en bloem!

Meest gekocht door onze klanten:

1. Speltmeel 1 kilo
2. Speltbloem 500 gram
3. Speltmeel 5 kilo (Grootverpakking)
4. Speltbloem 1 kilo
5. Speltbloem 5 kilo (Grootverpakking)


 

Lees meer

Waarom is spelt zo gezond? De vijf voordelen van spelt.

  Biologischetoko.nl     25/11/2014     Reacties (0)

Wie heeft er inmiddels nog nooit van spelt gehoord? Spelt is bezig met een opmars in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken de gezonde eigenschappen van dit oergraan en stappen over op speltproducten.

Spelt en speltproducten zijn gelukkig in steeds meer winkels verkrijgbaar, waardoor het gemakkelijker wordt om tarwe eens te laten staan en te kiezen voor spelt.Wat zijn de voordelen van spelt ten opzichte van tarwe?
 

 1. De voedingsstoffen in spelt blijven tijdens het malen van het graan veel beter bewaard
 2. Spelt bestaat uit een perfecte mengeling van vitaminen, mineralen, koolhydraten, vetten, eiwitten en ballaststoffen.
 3. Spelt is rijk aan aminozuren. Deze wekken de productie van blij makende hormonen op.
 4. De gluten in spelt hebben een andere samenstelling dan die in tarwe. Spelt is daardoor gemakkelijker te verteren dan tarwe. 
 5. Spelt zorgt voor een gelijkmatige bloedsuikerspiegel, terwijl de bloedsuikerspiegel na het eten van tarwe eerst stijgt om weer vervolgens weer te dalen, waardoor je weer sneller trek krijgt. Spelt is hierdoor ook uitermate geschikt voor diabetici.
Spelt vind je tegenwoordig in steeds meer spelt producten terug. Zo is er speltmeel, speltkoekjes, spelt pasta, speltmuesli en speltbloem.
 
Gebruik jij al spelt? En heb je een lekker recept? Mail het ons, dan publiceren we je recept.
 

Lees meer

Baking Soda Gebruiken

  Biologische Toko     25/11/2014     Reacties (1)

Baking Soda 

Baking soda, het ouderwetse supermiddel uit Amerika. Je hoort het om je heen, je leest erover op internet, komt het dan ook nog tegen op Facebook en je denkt: wat is dat spul nu toch?

In dit artikel leg ik kort uit wat het is en geef ik je tien tips om baking soda toe te passen. Vijf tips gericht op persoonlijke verzorging en vijf tips gericht op het huishouden.

Wat is baking soda?

Baking soda is natriumbicarbonaat en wordt ook wel dubbelkoolzure soda of zuiveringszout genoemd. Het wordt vaak als ingrediënt gebruikt in beslag of deeg voor cakes en koekjes. Als het in aanraking komt met een zuur ingrediënt, vindt er een chemische reactie plaats en ontstaat er gas en zo krijg je dus luchtig gebak. Het is geen bakpoeder: baking soda is wel 4 keer zo sterk. Bakpoeder is baking soda met wijnsteenbakzuur.

Behalve bakken kun je nog veel meer met baking soda. Hier volgen tien tips, vijf om toe te passen als verzorgingsmiddel en vijf schoonmaaktips met baking soda.

 

5 tips voor baking soda als verzorgingsmiddel

 1. Baking soda als deodorant - dep wat baking soda onder je oksels. Door de neutraliserende werking van baking soda zul je geen last meer hebben van zweetlucht. Let op: het vocht verrdwijnt hier niet mee!
 2. Baking soda als scrub - meng baking soda met water (verhouding soda:water is 3:1) OF meng het met hydraterende crème.
 3. Baking soda als badzout - enkele eetlepels baking soda in bad maakt je huid weer heerlijk zacht.
 4. Baking soda voor een goede mondhygiene - Baking soda maakt je tanden wit maar al poetsend beschadig je je gebit. Beter is het om het als mondwater te gebruiken.  Los hiervoor 1 tl baking soda op in een half glaasje water. Even omspoelen en uitspugen.
 5. Baking soda als after-bite - meng baking soda met water tot een zalf en smeer dit op de beet. 
 

5 tips voor baking soda als schoonmaakmiddel

 1. Baking soda als ovenreiniger - strooi wat baking soda op de bodem van de oven. Spuit er water overheen en laat dit even een nacht staan. De volgende dag kun je je oven gemakkelijk schoonmaken.
 2. Baking soda als ontstopper - strooi elke week 4 eetlepels baking soda in je afvoer om verstopping te voorkomen. Naspoelen met kokend water. 
 3. Baking soda als wasmiddel en vlekverwijderaar - Vervang de helft van de waspoeder door een half kopje baking soda. Je kleding wordt schoner, frisser en helderder. Heb je een hardnekkige vlek? Smeer dan eerst een pasta van Baking Soda met water op de vlek, even laten weken en daarna wassen.
 4. Baking soda als geurvanger - een stinkende vuilnisemmer, afvoer, kattenbak of zweetschoenen ga je te lijf met baking soda. Strooi er een laagje in en je hebt nergens meer last van. 
 5. Baking soda als waterkokerontkalker - strooi 200-250 gram baking soda in de waterkoker en vul deze met water. Laat een aantal uren staan en spoel vervolgens om. Daarna nog een keer een volle kan water koken zodat de resten soda verdwijnen. 

Lees meer

Bio10daagse

  Biologische Toko     14/09/2014     Reacties (0)


De Bio10daagse 2014 gaat van start!


Wie van écht lekker en gezond eten houdt, kan van 18 t/m 27 september zijn hart ophalen tijdens de Bio10daagse, met dit jaar als thema:  ‘Samen eet het lekkerst’. Tien dagen lang kunt u volop genieten van biologisch eten. Met aantrekkelijke aanbiedingen en leuke acties waarbij mooie prijzen te winnen zijn!

Bent u gek op koken? Doe dan mee aan de Smaakmakend kookwedstrijd met als hoofdprijs een Kitchendaid foodprocessor! Ook kunt u meedoen aan de spaaractie van Bionext waarbij u heerlijke prijzen kunt winnen. Tot slot kan er gestemd worden op uw favoriete bioproduct en biowinkel. De meest inspirerende inzendingen worden beloond met heerlijke biologische boodschappenpakketten t.w.v. € 50.
 


Sparen voor mooie prijzen

 
Doe mee aan de spaaractie van Bionext! Van 18 t/m 27 september krijgt u bij uw bestelling bij Biologische Toko een spaarkaart. Hierop kunt u 10 biologische keurmerken plakken (te vinden op biologische producten) en met een volle spaarkaart maakt u kans op een Kok aan huis, die voor u en 5 familieleden of vrienden een heerlijke biologische maaltijd zal koken. Er zijn daarnaast nog meer prijzen, zoals een fermentatie-workshop (om zuurkool te maken) en biologische boodschappenpakketten. U mag zo vaak meedoen als u wilt!
 
De spaarkaarten worden uitgedeeld zolang de voorraad strekt. Zit er niet eentje bij uw bestelling? Dan kunt u hier de Bio10daagse Spaarkaart downloaden.

 


Bij Biologische Toko elke dag aanbiedingen met 15% korting

 
Tijdens de Bio10daagse vindt u dagelijks aantrekkelijke aanbiedingen. Elke dag worden bepaalde producten met 15% korting aangeboden:
 

 
Zit uw favoriete product erbij? Schrijf dan de datum in uw agenda zodat u de aanbieding niet mist. Want elke aanbieding is slechts 1 dag geldig! 

Lees meer

Weleda Aanbieding

  Biologischetoko.nl     24/04/2014     Reacties (0)

We hebben ons assortiment verrijkt met Weleda producten. Weleda is een groot merk op het gebied van natuurlijke persoonlijke verzorging.

Ter introductie hebben we Weleda in de aanbieding tot en met zondag 23 maart 2014. Op alle Weleda producten krijgt u maar liefst 15% korting!

Ook na deze aanbieding kunt u in onze webshop Weleda met korting blijven kopen. Want op alle Weleda producten geldt altijd: 3 kopen van hetzelfde product = 10% korting. Deze Weleda aanbieding geldt altijd! (maar niet als het product al in de aanbieding is).

Weleda heeft veel producten in de volgende categorieën:Lees meer