Categorieën
Home / Koken & Bakken / Wijnsteenbakpoeder 3 zakjes van 17 gram (biologisch)
Wijnsteenbakpoeder zakjes
Wijnsteenbakpoeder 3 zakjes van 17 gram (biologisch)
1 Review | Review toevoegen
✓Koop 16 verpakkingen met 10% korting!

Artikelnummer

8994

Levertijd

ca 2 werkdagen

€ 1,09
€ 0,87
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Wijnsteenbakpoeder kopen in zakjes (3 x 17 gram)

  • Merk: Biovegan
  • 1 zakje bevat 17 gram wijnsteenbakpoeder en is genoeg voor 500 gram meel of bloem
  • 16 pakjes kopen met 10% korting!
  • Wijnsteenbakpoeder is ook te koop per jumbo verpakking van 1 kilo wijnsteenbakpoeder (ander merk).


Ingrediënten wijnsteenbakpoeder:

Tapiocazetmeel *, rijsmiddel: natriumcarbonaten; zuur: kalium tartraat (22,8%)¹; citroensap in poedervorm *, verdikkingsmiddel: guargom *.
* Van biologische herkomst
¹zuivere wijnsteen


Wijnsteenbakpoeder kun je bij ons kopen per verpakking waar 3 zakjes in zitten. De bakpoeder met wijnsteen is ook per doos te koop (16 of meer stuks) en je profiteert dan van 10% korting!


Wat is wijnsteenbakpoeder?

Wijnsteenbakpoeder is bakpoeder met wijnsteen als rijsmiddel in plaats van fosfaten (e-nummers).


Wat is wijnsteen?

Wijnsteen ontstaat in wijnvaten tijdens het rijpen van de wijn. Na het rijpproces blijven er wijnsteenkristallen achter op de bodem en aan de zijkanten van de vaten. Normaalgesproken wordt dit als afval gezien maar door deze wijnsteenkristallen te reinigen en te malen, krijg je een heel fijn wijnsteenpoeder. Dit poeder wordt vervolgens aan bakpoeder toegevoegd. Wijnsteenbakpoeder wordt vaak beter verdragen door mensen met maag- darm- en leverproblemen.


Waarom is wijnsteenbakpoeder gezonder dan gewone bakpoeder?

Wijnsteenbakpoeder is ten eerste gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en alleen daarom al veel beter dan de gewone (lees: niet-biologische) bakpoeder, die op basis van chemische rijsmiddelen is en zoals je die in reguliere supermarkten vindt. Deze chemische middelen zijn meestal fosfaten oftewel e-nummers (bijvoorbeeld E450 en E500).
 

Extra tip om wijnsteenbakpoeder te gebruiken:

Wist je dat wijnsteenbakpoeder ook geschikt is om met peulvruchten mee te laten koken? Deze zijn hierdoor beter te verteren!

Sorteren op:

Review toevoegen
Henk - 13-11-2014 03:16

Ik wilde voor mijn verjaardag een cake bakken, maar aangezien mijn zus last heeft van Crohn wilde ik deze zo gezond mogelijk maken. gelukkig helpt dit ook weer een beetje, zodat ze ook hiervan kan genieten. Had voor ik ging kopen nog wel even gebeld om te checken. Je weet maar nooit. Kundige en vriendelijke mevrouw kreeg ik aan de telefoon die mij nog aantal tips gaf zelfs. Super service en de postbode kwam het 2 dagen later al brengen! Bestel hier volgende keer weer als ik iets nodig heb. Aanrader

Wijnsteenbakpoeder 3 zakjes van 17 gram (biologisch)

Snelle verzending met Post NL