210d7100a42a88077b1d3da8d88fe4ed.jpg
Kies je categorie
Aanbiedingen per mail




Aanmelden
Zelf Muesli Maken Muesli kun je heel goed zelf maken. Als je het goed afgesloten bewaart in een luchtdichte bus, kan je zelfgemaakte muesli zo´n 3-4 weken mee.

We hebben hier voor speltvlokken gekozen, maar je kunt je eigen muesli natuurlijk ook prima met quinoavlokken of havervlokken maken. Hetzelfde geldt voor de noten en zaden en het gedroogde fruit.



Koop hier meteen alle ingredinten met korting!


 

Ingrediënten
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 160 °C 
  • Roer alle ingrediënten behalve de rozijnen, kokosrasp en het gedroogde fruit door elkaar.
  • Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de muesli in 25 minuten knapperig. Je moet wel elke tien minuten de muesli even omscheppen!
  • Roer de rest van de ingrediënten door de muesli en laat het goed afkoelen.

Heerlijk met melk of yoghurt en vers fruit!

Koop hier alle ingrediënten in een voordelig mueslipakket!

Kant en klare biologische muesli kopen kan bij ons natuurlijk ook gewoon. Met haver, spelt of quinoa!
 
  Biologische Toko     05-03-2015 11:02     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Maria -  22-07-2013

Daar kan geen muesli uit de supermarkt tegenop met glucose-fructosestroop, plantaardig vet (deels gehard), conserveringsmiddelen en E-nummers. Zelf gemaakte muesli is Biologisch, veel en veel lekkerder en supergezond. Onderstaand recept kost nog geen 7 euro per kilo ! Ik maak mijn muesli met 400 gram Havervlokken, 200 gram Speltvlokken, 50 gram Amandelen, 50 gram Hazelnoten, 50 gram Cashewnoten, 75 gram Zonnebloempitten, 80 gram Pompoenpitten, 75 gram Cocoschips, 12 gram Kaneel, 80 gram Kokosolie en 160 gram Honing. Bereiding hetzelfde als hierboven. Ik gebruik een bakblik met anti-aanbaklaag, dat is handiger met omscheppen. Tip: meet voor aanschaf van een bakblik je oven op. Voor een simpel gasfornuis met oven zijn veel bakblikken te groot.