210d7100a42a88077b1d3da8d88fe4ed.jpg
Kies je categorie
Aanbiedingen per mail




Aanmelden

Lekkere biologische recepten vind je hier. Heb je zelf een biologisch recept dat je graag met ons wilt delen? Mail het dan naar info@biologischetoko.nl en wie weet plaatsen wij het hier.

Eet smakelijk!

Glutenvrije Pepernoten Bakken

  18/09/2015     Reacties (0)


Benodigdheden:


Zo maak je ze:
  • Doe alles in een kom en kneed het met de hand of deeghaken tot een mooie bal
  • Laat het deeg nu een uurtje rusten in de koelkast
  • Rol kleine balletjes van het deeg en druk ze een beetje plat
  • Bak ze bij 175º in 15 minuten gaar. 
  • Even laten afkoelen en smullen maar!

Wist je dat je de deegballetjes kunt invriezen? Zo kun je altijd snel lekkere pepernoten op tafel zetten!

Tip: bekijk onze aanbieding glutenvrije pepernoten. Met dit pakket krijg je 10% korting op de benodigde spullen! Je hoeft alleen nog maar 1 ei en boter toe te voegen.

 

Lees meer

Zelf Muesli Maken

  Biologische Toko     05/03/2015     Reacties (1)

Muesli kun je heel goed zelf maken. Als je het goed afgesloten bewaart in een luchtdichte bus, kan je zelfgemaakte muesli zo´n 3-4 weken mee.

We hebben hier voor speltvlokken gekozen, maar je kunt je eigen muesli natuurlijk ook prima met quinoavlokken of havervlokken maken. Hetzelfde geldt voor de noten en zaden en het gedroogde fruit.



Koop hier meteen alle ingrediënten met korting!


 

Ingrediënten
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 160 °C 
  • Roer alle ingrediënten behalve de rozijnen, kokosrasp en het gedroogde fruit door elkaar.
  • Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de muesli in 25 minuten knapperig. Je moet wel elke tien minuten de muesli even omscheppen!
  • Roer de rest van de ingrediënten door de muesli en laat het goed afkoelen.

Heerlijk met melk of yoghurt en vers fruit!

Koop hier alle ingrediënten in een voordelig mueslipakket!

Kant en klare biologische muesli kopen kan bij ons natuurlijk ook gewoon. Met haver, spelt of quinoa!
 

Lees meer

Recept: Oliebollen Bakken met Oliebollenmix

  Jedidja     17/12/2014     Reacties (0)

Oliebollen bakken met Oliebollenmix


In dit recept lees je hoe je oliebollen kunt bakken met een pak oliebollenmix. Ik heb hier gekozen voor de biologische oliebollenmix van Hermus Made.
 

Bereidingswijze

  • De oliebollenmix doe je in een kom en daarbij schenk je 500 ml water
  • Het geheel mix je met een garde tot een glad oliebollenbeslag
  • Je kunt eventueel krenten of rozijnen toevoegen, laat deze dan vantevoren wellen
  • Het beslag laat je nu 90 minuten op kamertemperatuur rijzen
  • Verhit de frituurpan tot 190º
  • Met twee lepels (een ijslepel is nog handiger) maak je mooie ronde bolletjes, die je voorzichtig in de frituurpan laat glijden
  • Bak je oliebollen nog even in 4 á 5 minuten goudbruin, laat ze goed uitlekken, bestrooi ze met poedersuiker en smullen maar!

Lees meer

Recept: Speltwafels Maken

  25/11/2014     Reacties (0)

Wafels bakken van speltmeel

Met deze heerlijke speltwafels zorg je voor een heerlijk tussendoortje of lunch. Lekker met slagroom en vers fruit!

Deze speltwafels kun je maken met een wafelijzer.


Dit heb je nodig voor 3-4 personen:

  • 500 gram speltmeel
  • 250 zachte boter
  • 200 gram rietsuiker
  • 3 eieren
  • 1 mespuntje zout
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 500 ml melk
  • 1 zakje wijnsteenbakpoeder


Zo maak je deze lekkere speltwafels:

  • Meng de boter met de suiker, eieren, vanillesuiker en het zout en klop het op tot een schuimige massa.
  • Meng de wijnsteenbakpoeder met het speltmeel
  • Doe afwisselend de meel en de melk bij de botermassa en zorg dat het een egaal beslag wordt. 
  • Schenk het beslag in je wafelijzer en bak de wafels knapperig en bruin.

Serveer met slagroom en vers fruit (of jam).

Lees meer

Haverkoeken bakken met pecannoten en gedroogd fruit

  Biologischetoko.nl     27/10/2014     Reacties (1)

Ingrediënten


Bereiding
  • Snij of knip het gedroogde fruit in kleine stukjes en de pecannoten in vieren
  • Smelt de boter in een grote pan, maar zorg ervoor dat de boter niet verkleurt! 
  • Roer de appelstroop en de oersuiker door de boter. 
  • Voeg de kaneel, de havermout en de geraspte kokos toe. 
  • Voeg vervolgens het gedroogde fruit en de noten toe. 
  • Roer alles goed door elkaar, zodat er een compacte massa ontstaat.
  • Giet het geheel in een ingevet bakblik en druk het aan. 
  • Bak zo´n 45 minuten op 180°.
  • Haal het blik uit de oven en laat de koek half afkoelen en snij het in 12 tot 16 stukken en laat hem verder helemaal afkoelen.

Een ideaal en superfoodzaam tussendoortje!

Lees meer