Zwarte Kikkererwten 500 gram
Zwarte kikkererwten zijn zeldzaam. Er zijn maar 2 plaatsen op de wereld waar deze zwarte peulvruchten traditioneel geteeld worden: India (Khala Chana variant) en Italië (Ceci neri). Die van GreenAge komen uit Italië (Spoleto, Perugia om precies te zijn) en zijn groter en vooral veel donkerder (echt zwart) dan de Indiase. In Italië werden zwarte kikkererwten lang gezien als een hoogwaardig alternatief voor vlees (rijk aan eiwitten!) maar tegenwoordig beschouwt men ze als delicatesse.
De Italianen gebruiken dit eeuwenoude ingrediënt op traditionele manier in gerechten met schaal- en schelpdieren en in "Zuppa di ceci neri". Maar ze duiken ook steeds vaker op in de moderne Cucina Italiana en ver daarbuiten. Niet alleen de kleur van zwarte kikkererwten is anders dan die van de traditionele kikkererwt. Zwarte kikkererwten zijn voller en rijker van smaak, nootachtig en romiger van structuur. De zwarte kikkererwt geeft een voedzame boost aan je maaltijd: de erwt heeft een hoog vezelgehalte.
Ingrediënten:
zwarte kikkererwten*
*Van biologische herkomst
Gemiddelde voedingswaarde van 100 gram ongekookte kikkererwten
- Energie 1495 / kiloJoules 355 kcal
- Vet 6,3 gram
- waarvan verzadigde vetzuren 0,8 gram
- Koolhydraten 46,9 gram
- Voedingsvezels 13,6 gram
- Eiwit 20,9 gram
- Zout 0,015 gram