Sambal Vega Trassi 110 gram
- Merk: Yakso
- Plantaardig alternatief voor trassi
Deze sambal van Onoff Spices is biologisch, vegetarisch/vegan, glutenvrij en lactosevrij. In plaats van trassi (gefermenteerde garnalenpasta) is gebruik gemaakt van gefermenteerde sojabonen.
Ingrediënten van deze vegetarische sambal trassi:
rode peper* rietsuiker* water gefermenteerde SOJABONEN* zout xanthaangom* (E415)
* Van biologische herkomst
Is de sambal vega trassi van Onoff Spices een goed alternatief voor traditionele trassi?
De Sambal Vega Trassi van Onoff Spices
kan dienen als alternatief voor klassieke trassi (garnalenpasta), maar het is niet exact hetzelfde!
Hoe verschilt sambal trassi van echte trassi?
Klassieke trassi is een gefermenteerde garnalenpasta die in blokken of als pasta voorkomt. Sambal trassi bevat geen garnalen en mist dan ook die specifieke zee-/garnalen-umami en geur. De smaak wordt nagebootst door sojabonen‐fermentatie, maar het is wel anders. De Sambal Vega Trassi van Onoff Spices is een goed alternatief voor trassi, vooral vanuit vegetarisch/vegan oogpunt en als smaakmaker. Maar het is beslist niet hetzelfde als klassieke trassi in smaak en karakter.
Wanneer is Sambal Trassi wel of niet een goed alternatief voor traditionele trassi?
Als je vegetarisch of vegan eet en je wilt de smaak van trassi benaderen zonder garnalen/schaaldieren, dan is sambal trassi een uitstekende keuze. Als je een gerecht maakt waar je een diepe, hartige smaak/umami wilt en niet zozeer de exacte garnalensmaak, dan werkt deze sambal goed.
Wanneer liever niet? Als je een authentiek Indisch/Surinaams gerecht maakt waarbij de smaak van trassi echt bepalend is (denk: nasi goreng, bami met traditionele smaak), en je wil dát garnalenprofiel, dan haal je met deze vervanger niet precies hetzelfde resultaat.