Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Gedroogde Vijgen

In onze webwinkel zijn gedroogde vijgen te koop van het merk De Nieuwe Band. Afhankelijk van de beschikbaarheid kun je vijgen zelfs per 10 kilo kopen. Korting krijg je als je 8 stuks tegelijk bestelt van hetzelfde product.
Bezig met laden...

Gedroogde Vijgen Kopen

In onze webwinkel vind je biologische gedroogde vijgen afkomstig uit Turkije. De vijgen van De Nieuwe Band worden in de bergen bij Izmir in Turkije geoogst, na een lange en hete zomer. Dankzij de netten die onder de vijgenbomen zijn gespannen, komen de vijgen als ze rijp zijn niet op de grond terecht.

Het verzamelen van de vijgen is een typisch vrouwenklusje. Ze leggen de vijgen te 4 á 5 dagen te drogen in bakken. Halverwege worden de vijgen omgekeerd. Deze vijgen krijgen verder geen bewerking. Ze worden alleen nog gewassen en verpakt. Dit gebeurt op een speciale verzamelplek, waar de vrouwen de vijgen met behulp van ezels naar toe brengen.

De kwaliteit wordt streng gecontroleerd zowel in Turkije zelf als het land van aankomst. Hier worden ze zelfs op hun kwaliteit getest in speciala laboratoria.

Je bent dus verzekerd van goede vijgen van gecontroleerde biologische kwaliteit!Een pakezel met vijgen in de bergen bij Izmir in Turkije