210d7100a42a88077b1d3da8d88fe4ed.jpg
Kies je categorie
Aanbiedingen per mail
Aanmelden
Walnoten 150 gram (biologisch)
Walnoten 150 gram (biologisch)
0 Reviews | Review toevoegen

✓ Koop 8 zakken met 10% korting!

Levertijd

ca 3 werkdagen

€ 3,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Walnoten 150 gram

  • Merk: De Nieuwe Band
  • Herkomst: Moldavie

Ingrediënten:

walnoten*.
* Van biologische herkomst


Biologische walnoten uit Moldavië

De walnoten van De Nieuwe Band komen uit Moldavië van het bedrijf Nova Nut. Dit bloeiende bedrijf is in 2005 opgericht en is het enige bedrijf in Moldavië dat biologische walnoten verwerkt.  

Moldavië is een prachtig land maar ook het armste land van Europa. Met name op het platteland leven veel mensen in bittere armoede en hebben ze weinig tot geen toegang tot medische voorzieningen.

Nova Nut werkt samen met zo’n 2500 kleine boeren en ongeveer 100 walnotenkraaksters. Ze geven de walnotenboeren een eerlijke prijs voor hun noten en de notenkraaksters van Nova Nut werken onder hele goede arbeidsomstandigheden. Behalve een goed loon krijgen zij een ziektenkostenverzekering, een gratis maaltijd in de fabriek én werkkleding. Ook wordt het vervoer van en naar de fabriek voor hen geregeld. Dankzij de inkomsten van deze vrouwen hebben minstens 100 gezinnen een betere levensstandaard gekregen!

De man achter Nova Nut is de idealistische oprichter en eigenaar Ion Cuhal. Ooit begonnen als advocaat stonden de economische misstanden van het corrupte land hem al snel tegen. Hij besloot het roer helemaal om te gooien te kiezen voor een leven volgens zijn eigen normen en waarden. Hij wilde voortaan iets goeds doen en dat bracht hij in de praktijk met het oprichten van Nova Nut.

Ion werkt vanuit volle overtuiging biologisch. Hij wil de natuur, de grond en de boeren beschermen tegen gif en daarmee consumenten de lekkerste en beste walnoten bieden. Nova Nuts wil op alle gebieden de beste kwaliteit te leveren. Smaak, kwaliteit en hygiëne; het moet het allerbeste zijn. Zo heeft Ion bijvoorbeeld zelf plastic kratten laten ontwikkelen om de walnoten in te verzamelen, waar geen chemische verfstoffen in zitten. Een van de vele voorbeelden hoe Novanut bij alle stappen met veel zorg naar de beste kwaliteit streeft.
 

Walnotenbomen zie je op het Moldavische platteland overal in rijen langs de weg, in de bossen en in boomgaarden. Het zijn prachtige bomen die heerlijke noten geven en veel schaduw bieden. De noten worden ongeveer begin oktober geoogst.

Omdat niet alle noten tegelijk rijp zijn en omdat er heel veel noten aan een boom groeien, duurt het oogsten zon 2 á 3 weken. De bomen worden voorzichtig geschud, waardoor de rijpe noten op de grond vallen en direct geraapt kunnen worden. De noten worden verzameld en naar de fabriek gebracht, waar ze een paar dagen in de zon drogen. Het kraakseizoen, waarbij de noten met de hand gekraakt worden, is van ongeveer oktober tot april. De walnoten worden namelijk pas uit de dop gehaald als er een order binnenkomt, zodat de walnoten zo vers mogelijk naar hun bestemming gaan!

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Aantal

Prijs per stuk (incl. btw)

1 of meer

€ 3,50

8 of meer

€ 3,15