Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Biologische Rozijnen en Krenten kopen tot 12,5 kilo

In onze webwinkel kun je biologische rozijnen en krenten kopen in kleine verpakkingen, voordeelzakken of grootverpakkingen. We hebben twee soorten rozijnen: onze biologische Blue Thomson rozijnen uit Amerika en de biologische Sultana rozijnen uit Turkije. Onze biologische krenten komen uit Griekenland.
Bezig met laden...

Het verschil tussen krenten en rozijnen

Krenten en rozijnen worden vaak met elkaar verward. Wat is het verschil?


Gedroogde druiven

Krenten en rozijnen zijn allebei gedroogde druiven. De krenten worden gemaakt van een kleine druivensoort, terwijl rozijnen juist van wat grotere druiven worden gemaakt. Krenten zijn zuurder en droger van smaak dan rozijnen. 


Blue Thompson rozijnen en sultana's

In onze winkel vind je twee soorten rozijnen: de Blue Thompson en de Sultana rozijnen. Blue Thompson rozijnen komen uit Amerika en worden gemaakt van de gelijknamige biologische druivensoort. Voor de Sultana's geldt hetzelfde: zij worden gemaakt van bio sultana druiven van Turkije.

 

Waarom zijn de bio rozijnen duurder geworden vorig jaar?

Het is elk jaar afwachten hoe de oogst van de rozijnen uitvalt en wat dit betekent voor de prijs. Is het een betere oogst dan het jaar daarvoor dan zal de prijs dalen en na een slechte oogst zal de prijs weer stijgen. Afgelopen oogst van Sultana rozijnen viel tegen door harde regen en vorst tijdens de bloesemperiode. De prijs is hierdoor eind vorig jaar helaas flink verhoogd.


Biologische Sultana rozijnen uit Turkije
Biologische Rozijnen kopen uit Turkije.