Categorieën

Lijnzaad

Categorieën

Lijnzaad Kopen

Lijnzaad kopen kan goedkoop in onze webwinkel. Je vindt bij ons verpakkingen van 200 gram tot wel 25 kilo. Voor de verpakkingen van 200 en 500 gram geldt een staffelkorting. Dit houdt in dat je profiteert van 10% korting als je een hele doos met 8 zakken tegelijk online bestelt. Wel zo voordelig!


Wat is (gebroken) lijnzaad?

Lijnzaad is het zaad van de vlasplant en in onze webshop kun je drie verschillende soorten lijnzaad kopen:


Gebroken Lijnzaad

Gebroken lijnzaad is - de naam zegt het al - lijnzaad dat in stukjes is gebroken. Het voordeel van gebroken lijnzaad is dat je het niet zelf hoeft te malen. Het lichaam verteert hele lijnzaadjes namelijk niet. Het is dus aan te raden de lijnzaad gebroken te nuttigen.
 

Heel lijnzaad

Dit zijn de ongemalen zaadjes. Zoals gezegd kan het lichaam lijnzaad niet ongebroken verteren en dus moeten ze nog wel worden gemalen. Het handigst is dus om gebroken lijnzaad te kopen, dat scheelt werk. Wel is het zo dat de voedingsstoffen beter bewaard blijven als het lijnzaad wordt gebroken net voor het eten ervan. Toch is de voedingswaarde van kant en klaar gebroken lijnzaad ook prima.
 

Blond Lijnzaad

Blond lijnzaad is qua kleur en smaak iets anders dan bruin lijnzaad, maar wat de voedingswaarde betreft is het niet verschillend van bruin lijnzaad.

 

Wat zijn de voordelen van lijnzaad?

Lijnzaad biedt vele voordelen voor de gezondheid. Hieronder een opsomming van de goede eigenschappen en redenen om lijnzaad te kopen.

  • Lijnzaad is vezelrijk

  • Lijnzaad bevat veel gezonde vetzuren (o.a. goed voor de stoelgang en gewichtsafname)

  • Lijnzaad bevat omega 3, 6 en 9

  • Lijnzaad is een goede bron van calcium, ijzer, fosfor en vitamine E

Omdat lijnzaad niet duur is, is het een populair product om de gezondheid te bevorderen. Het wordt gebruikt door de yoghurt, in smoothies en soepen. Ook wordt er brood of koek mee gebakken. Dan gaat er lijnzaad door het meel, maar je kunt ook een deel van het gewone meel vervangen door lijnzaadmeel

Behalve de zaadjes zijn ook lijnzaadolie en lijnzaadcrackers te koop bij ons.


Voedingswaarde van lijnzaad per 100 gram

Energie 2234 kiloJoules/534 kcal
Vet 42,2 gram
- waarvan verzadigde vetzuren 3,66 gram
Koolhydraten 13 gram
- waarvan suikers 1,55 gram
Voedingsvezels 27,3 gram
Eiwit 18,3 gram
Zout 0,08 gram
 

Waar komt ons lijnzaad vandaan?

Ons lijnzaad komt van Roemeense boeren die dit verbouwen in een natuurgebied in de Donau-delta. De Commandeursmolen in Mechelen - waar ook een groot deel van ons meel vandaan komt - verwerkt het lijnzaad met hun op waterkracht werkende molen. Op de foto's zie je een veld met lijnzaad in Roemenië en lijnzaad zoals het eruit ziet na de oogst.

Veld met lijnzaad in Roemenië
Lijnzaad in het veld

Lijnzaad na de oogst
Lijnzaad na de oogst