Gebroken Lijnzaad per 500 gram
Gebroken lijnzaad kun je bijvoorbeeld gebruiken in een smoothie, muesli, soep of zelfgebakken brood.
Ingrediënten:
lijnzaad*.
* Van biologische herkomst
Waarom gebroken lijnzaad?
Ons lichaam kan hele lijnzaadjes niet verteren, dus om profijt te hebben van de gezondeidsvoordelen van lijnzaad, moeten deze gebroken of gemalen worden genuttigd. Ons gebroken lijnzaad kan dus zo worden gegeten, maar er zijn ook mensen die zelf een molentje hebben en daarin hele lijnzaadjes thuis malen. Dit heeft als voordeel dat de voedingsstoffen beter bewaard blijven, omdat de zaadjes vlak voor het nuttigen worden gemalen. Toch is de voedingswaarde van gebroken lijnzaad ook nog heel hoog. Zonder molen kun je met kant en klaar gebroken lijnzaad profijt hebben van de voordelen van lijnzaad.
Voedingswaarde van 100 gram gebroken lijnzaad
energie: 1969 kJ (477 kcal)
eiwit: 19,0 g
koolhydraten: 13,0 g
vet: 31,0 g
- waarvan verzadigde vetzuren: 2,9 g
voedingsvezels: 34,8 g
zout 0,07 g