Categorieën
Home / Drinken / Filterkoffie Goud 500 gram (biologisch)
Filterkoffie Goud 500 gram (biologisch)
Filterkoffie Goud 500 gram (biologisch)
0 Review | Review toevoegen
✓ Rijke smaak

Artikelnummer

14471

Levertijd

ca 2 werkdagen

€ 9,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Filterkoffie Goud 500 gram

Een mooie, evenwichtige koffie van 80% arabica- en 20% robusta-bonen uit India, Peru, Colombia en Indonesië. De smaak is krachtig, rijk en romig. Met tonen van karamel en chocolade. De koffie is geschikt voor snelfilter of cafetiére.
  • Merk: De Nieuwe Band

Ingrediënten:

koffie* (arabica (80%) en robusta (20%)).
* Van biologische herkomst

Achtergrondinformatie per land van herkomst

De koffiebonen komen uit vier verschillende landen: Indonesië, Peru, Colombia en India. Hieronder lees je wat meer over de coöperatie in de drie eerstgenoemde landen.
 

Indonesië Sumatra Gayo Raja

De koffiebonen uit Indonesië zijn afkomstig van de coöperatie Gayo Megah Berseri. Deze bevindt zich in de Jagong provincie, in het noorden van Sumatra en staat bekend om hun top-kwaliteit koffie! Deze kleinschalig werkende boeren verbouwen hun koffie voornamelijk achter hun huis, op zo’n 1-2 hectare land. De koffie wordt na het plukken gepulpt (van hun vruchtvlees ontdaan) en wordt daarna door een “collector” van de coöperatie opgehaald om de bonen gereed te maken voor export. De coöperatie is nog niet zo lang biologisch gecertificeerd en is zich nog volop aan het ontwikkelen.


Peru Altomayo

Cooperativa Agraria Cafetalera La Florida is opgericht in 1966 door een groep van 50 kleine boeren uit de provincie Chanchamayo. Inmiddels bestaat de coöperatie uit zo’n 1000 leden. De Fairtrade-premie die ze ontvangen besteden ze voornamelijk aan het verbeteren van de medische zorg en het vergroten van de bijdrage van vrouwen aan het productieproces. Ook zijn er voor de kinderen van de boeren nieuwe schooluniformen aangeschaft en bibliotheken gebouwd. Daarnaast krijgen de boeren workshops aangeboden over koffieproductiemethoden en het omgaan met de vogels, insecten en dieren op de plantages. Verbetering van het ecosysteem is een van de speerpunten van deze coöperatie.


Colombia la Esperanza

Verborgen tussen de schitterende heuvels in het zuiden van de provincie Huila ligt de plaats Timana. Hier ligt de bodega van Asprotimana, een associatie van 100 leden. Deze leden zijn boerenfamilies die gemiddeld tussen de 2-3 hectare grond hebben waar voornamelijk koffie en bananen worden verbouwd op een hoogte van tussen de 1400-1800 meter. De boeren pulpen en drogen de koffie allemaal op hun eigen finca. Daarna brengen ze de “pergamino”(gedroogde koffiebonen) naar de bodega waar Robinson (de president van de associatie) de verschillende koffies laat testen en proeven, om ze daarna klaar te maken voor export.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Filterkoffie Goud 500 gram (biologisch)

Snelle verzending met Post NL