Categorieën
Home / Drinken / Koffiebonen (100% Arabica) Espresso Donker 500 gram (biologisch)
Koffiebonen (100% Arabica) Espresso Donker 500 gram (biologisch)
Koffiebonen (100% Arabica) Espresso Donker 500 gram (biologisch)
0 Review | Review toevoegen
✓ Arabica bonen!

Artikelnummer

14470

Levertijd

ca 2 werkdagen

€ 9,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Koffiebonen Espresso Donker 500 gram

Deze bonen zijn voor de echte koffieliefhebber, die graag zijn eigen bonen maalt voor een geurige, verse espresso. Van deze bonen zet je een volle, geurige espresso met lichte tinten van noten en pure chocola. Met een zachte afdronk. De bonen zijn afkomstig van koffieboeren uit Indonesië, Peru en Ethiopië. Geschikt voor gebruik in espressomachine, volautomaat of percolator.
  • Merk: De Nieuwe Band

Ingrediënten:

arabica koffiebonen*
* Van biologische herkomst

 

Achtergrondinformatie per land van herkomst

De koffiebonen komen uit drie verschillende landen: Indonesië, Peru en Ethiopië. Hieronder lees je wat meer over de herkomst per land.
 

Indonesië Sumatra Gayo Raja

De koffiebonen uit Indonesië zijn afkomstig van de coöperatie Gayo Megah Berseri. Deze bevindt zich in de Jagong provincie, in het noorden van Sumatra en staat bekend om hun top-kwaliteit koffie! Deze kleinschalig werkende boeren verbouwen hun koffie voornamelijk achter hun huis, op zo’n 1-2 hectare land. De koffie wordt na het plukken gepulpt (van hun vruchtvlees ontdaan) en wordt daarna door een “collector” van de coöperatie opgehaald om de bonen gereed te maken voor export. De coöperatie is nog niet zo lang biologisch gecertificeerd en is zich nog volop aan het ontwikkelen.


Peru Altomayo

Cooperativa Agraria Cafetalera La Florida is opgericht in 1966 door een groep van 50 kleine boeren uit de provincie Chanchamayo. Inmiddels bestaat de coöperatie uit zo’n 1000 leden. De Fairtrade-premie die ze ontvangen besteden ze voornamelijk aan het verbeteren van de medische zorg en het vergroten van de bijdrage van vrouwen aan het productieproces. Ook zijn er voor de kinderen van de boeren nieuwe schooluniformen aangeschaft en bibliotheken gebouwd. Daarnaast krijgen de boeren workshops aangeboden over koffieproductiemethoden en het omgaan met de vogels, insecten en dieren op de plantages. Verbetering van het ecosysteem is een van de speerpunten van deze coöperatie.


Ethiopië Sidamo

Deze koffie van de Sidama Coffee Farmers Cooperative Union is van een coöperatie met 70.000 hectare grond, waar 35.000 ton biologische koffie geproduceerd wordt. Per hectare staan er tussen de 1000 en 1800 koffiestruiken op de plantages. Dit is relatief ver uit elkaar voor dit gebied, wat prettig is voor de mensen die het land bewerken en ook gunstig voor de grond. Er wordt bemest met biologische meststoffen. Hele families halen samen de oogst binnen. Dit gebeurt tussen september en december.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Koffiebonen (100% Arabica) Espresso Donker 500 gram (biologisch)

Snelle verzending met Post NL