Categorieën
Home / Koken & Bakken / Xanthaangom 100 gram
xanthaangom
Xanthaangom 100 gram
3 Reviews | Review toevoegen

✓ 5 kopen = 10% korting!

€ 4,19
Prijs per stuk

Voorraad : 0

 

Xanthaangom kopen per 100 gram

  • Merk: Doves Farm
Ingrediënten:
xanthaangom


Wat is xanthaangom en waar kun je het voor gebruiken?

Xanthaangom is poeder gemaakt van fermentatieproducten. De eigenschappen van xanthaangom zijn het opnemen van vocht, binden en luchtbellen vasthouden. Het wordt bij het bakken gebruikt als bindmiddel, emulgator, en vervanger van eieren en gluten.
 

Benodigde hoeveelheid xanthaangom bij het glutenvrij bakken

  • Voor brooddeeg of pizzadeeg: 4 theelepels xanthaangom per 500 ml glutenvrij meel. 
  • Voor cake of koekjes: 2 theelepels xanthaangom per 500 ml bloem

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Inge - 06-06-2016 13:56

Nadat EkoPlaza het niet meer verkocht, online gaan zoeken en hier uiteindelijk terechtgekomen. Vlotte bezorging, ik had het de volgende dag al in huis. Ik ben glutenvrij, dus dit is een must-have als je glutenvrij gebak en brood wilt maken. Als je het echt heel precies wil afwegen (tot op de gram nauwkeurig) raad ik het gebruik van een weeglepel aan (o.a. Blokker, à €9,99)

Tamara - 24-12-2014 08:31

De bezorging verliep uitstekend, ik had het binnen twee dagen in huis. Als je het goed afweegt kan je er erg leuke dingen meedoen op het gebied van nagerechten, door dingen die helemaal niet stijf zijn wel stijf te maken etc. Ook is het een goede vervanger van ei.

A. van Schendel - 19-11-2014 10:06

Na het eerste gebruik kwam ik er achter dat het erg belangrijk is de juiste hoeveelheid in grammen aan te houden. Anders wordt het een vreselijk stijve massa. Maar ja, wie heeft een weegschaal in grammen. Zelfs mijn dig.weegschaal geeft geen grammen achter de komma aan en dat heb je eigenlijk voor dit product wel nodig.

Aantal

Prijs per stuk (incl. btw)

1 of meer

€ 4,19

5 of meer

€ 3,77

Xanthaangom 100 gram

We verzenden enkel met PostNL